Kineziológia

Klienseim esetében elsősorban az érzelmi stressz oldására van szükség, melyhez a kineziológia hatékony módszereket kínál. 

"A technikák hatákonyak és gyorsak. És a legtöbb pszichológiai feltételezéssel ellentétben nem kell megszaglásznunk, megvizsgálnunk, bekategorizálnunk és szétválogatnunk a szemetünket, mielőtt kihajítanánk őket."

(Philip Warren pszichológus)
Kineziológia - Egészség háromszöge

Az egészség háromszöge

A kineziológia alapvető megközelítését az Egészség háromszöge szimbolizálja, eszerint amikor a háromszög egyenlő oldalú, az oldalak egyensúlyban vannak és a személy optimális életerőkkel és egészséggel rendelkezik.
Az egyenlő oldalú háromszög alapját a szerkezeti (strukturális, testi) terület alkotja. Ide tartozik minden fizikai kiegyensúlyozatlanság (csontok, izmok, inak), melynek oka a mozgáshiány vagy a túl sok egyoldalú mozgás.

Pilates oktatóként mindig kiemelem, hogy a mindennapok helytelenül berögzült tartása és mozdulatai olyan egyensúlytalanságot hoz létre, mely beszűkült mozgástartományt, fájdalmat indukál (pl. ülőmunka).

A kineziológiai kezelés során ilyenkor az izmokat egyensúlyozzuk ki, mely a kapcsolódó meridián, akár a kapcsolódó szerv kiegyensúlyozását hozza magával. Ezzel harmonizálva a test energiaáramlását.

A másik oldal a biokémiai (fiziológiai, ökológiai, energetikai) terület. Ezen oldal egyensúlybomlásának okaihoz sorolhatjuk a nem megfelelő minőségű és mennyiségű étel bevitelét és víz nem kellő mértékű fogyasztását.

A harmadik terület a mentális / érzelmi pszichológiai terület. Ha ezen a területen van kiegyensúlyozatlanság, akkor az érzelmi vagy mentális okokkal kell foglalkoznunk.
Minden oldal problémája megjelenik a testben is, de érzelmi egyensúlytalanság esetén kiemelten támaszkodok coaching módszerekre és az érzelmi stresszoldásra.
 

 

Kineziológiai kezelés hatása

Kineziológusként tudom, hogy a testünk jelzi, tárolja az érzelmi egyensúlytalanságokat. A test harmonizációja elvezet a lelked harmonizációjához is.

Kineziológia szó jelentése: mozgással foglalkozó tudomány. Alapja az izomtesztelés.
Az alkalmazott korrekciók segítségével kiegyensúlyozható a problémához kötődő stressz, legyen szó múltbéli, jelenlegi vagy jövőbeli (potenciális) nehézségről.

Így a kineziólógia egyedülálló és hatékony módja a stressz kezelésének, az egészség megóvásának, az önbizalom építésének, a fájdalom csillapításának.

Minden kineziológiai kezelés a test energiaáramlásának harmonizálását célozza. 

Az általam alkalmazott Touch for Health kineziológiai módszer – minden kineziológiai módszer alapja - egyszerű korrekciók segítségével támogatja a test természetes energia áramlásának helyreállítását. A Wellnes Kineziológia az érzelmi egyensúlyt helyezi a középpontba, az agyformatálás a neuroenegetikai egyensúly megteremtéséért dolgozik, míg a Brain Gym a tanulásban támogat. 
A kezelés a mentális és fizikai fájdalom, valamint a feszültség csökkenését hozza.

Általam alkalmazott kineziológiai módszerek

Kineziológiai tartalmú cikkek

Munkahelyváltás helyett a főnök által okozott stressz oldása
Önmagunk elfogadásának támogatása kineziológiai stresszoldással
Tanulási probléma kezelése érzelmi stresszoldássaé
A csodás tibeti nyolcas, avagy gyorsszervíz egy baleset után
Egyperces stresszoldás
Pszichológushoz, kineziológushoz vagy coachhoz vigyem a gyereket?
Inkontinencia kezelése kineziológiai eljárással
A fejfájás kezelése kineziológiai oldással