Önmagunk elfogadásának támogatása kineziológiai stresszoldással

Önmagunk elfogadásának támogatása kineziológiai stresszoldással
2023.05.07.

Kliensem önmagához fűződő viszonya lekicsinylő, önmaga elfogadása régóta probléma. Kritikus magával, minden téren a hibáit látja, az értékeit alig képes felismerni, de ha fel is ismeri, gyorsan keres valami kapaszkodót, aminek nyomán máris koncentrálhat arra, amivel elégedetlen önmagában.

Ismerős? Te is éreztél magad iránt hasonlóan? Ha ez már a múlt, akkor pontosan tudod, milyen nehéz ezen változtatni. Ha ez a te jelened is, akkor elképzelhetetlennek tűnhet, hogy valaha megváltozzon a magadról alkotott véleményed. Az, hogy hol vannak az önmagadhoz fűződő viszonyod gyökerei nem biztos, hogy pontosan feltárható. Egészen biztos lehetsz abban, hogy a gyerekkorodba vezetnek vissza a szálak. Azonban közel sem biztos, hogy szükséges ezeket feltárni, ahhoz, hogy elindulj az önmagadhoz fűződő viszonyod megváltoztatásán.

A wellness kineziológia vagy stress release hatékony módszereket kínál az érzelmi stressz oldására.

Ezt a módszert alkalmaztam kliensemnél is, amikor önmaga elfogadásával dolgoztunk. Megfogalmaztuk a témához kapcsolódó állításokat és a kapcsolódó kineziológia eljárásnak megfelelően teszteltük, hogy mely állításhoz kapcsolódik stressz és ezen eljárások esetében elvégeztük a stresszoldást.

A tesztelés során kiderült, hogy valahol az életének korábbi szakaszában kell keresni azt a helyzetet, ami kiváltója az önmaga elfogadásához kötődő nehézségeknek. Az izomtesztelés során feltártuk, hogy két éves korában történt vele valami, ami még ma is hatással van rá. Így korregresszióban is elvégeztük a stresszoldást. Meghatároztuk a kapcsolódó megerősítő gyakorlatokat és megbeszéltük, mikor találkozunk legközelebb.

Aztán a következő találkozáskor elmesélte, hogy megkérdezte a szüleit, mi is történt vele 2 éves kora körül. A szülei könnybe lábadt szemmel mesélték el neki, hogy kórházba került és ott kell őt hagyniuk egyedül. Felnőtt fejjel persze ez nem tűnik olyan nagy dolognak, de egy kisgyerek számára ez komoly kötődési sérülés. A kisgyerek ilyenkor azt éli meg, hogy a számára biztonságot adó szülők elhagyták őt.

A megkezdett munkát folytatjuk kliensemmel és látom, ahogy az élete átalakul, a magához fűződő viszonya formálódik és hiszem, hogy a kineziológiai kezelések ehhez hozzájárulnak. Persze, az esetében is igaz, hogy nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy tudatosítsam, mi történik vele, hiszen a változás letéteményese ő maga, én csak támogatom őt ezen az úton.

Vissza