Visszajelzés egy kiskamasz coachingjáról

Visszajelzés egy kiskamasz coachingjáról
2022.10.09.

A visszajelzések mindig kedvesek a szívemnek, különös így van ez, ha egy gyerekkel közös munkámról van szó.

Ilyenkor a szülő visszajelzését osztom meg, ezt érzem megoszthatónak. Ebben az esetben különösen hálás vagyok azért, hogy visszajelzést kaptam arról is, ahogyan eljutottunk a coachinghoz, mert ebből világosan kiderül, hogy a coach már abban is segít, hogy a gyerek nyitottá váljon a coachingra:

 

"A két lányom között majd 5év a korkülönbség, és amikor a nagyobbik elkezdett „kiskamaszodni”, egyre gyakoribbá váltak az összetűzések a húgával, amit legtöbbször a „nagy” kezdeményezett. Olyannyira, hogy nem tudtak egymás társaságában létezni anélkül, hogy ne zengett volna az egész ház a veszekedésüktől. Persze több módszerrel is próbálkoztam, de egy ponton már tehetetlennek éreztem magam, és reménytelennek, kilátástalannak a helyzetet.

Ebben a helyzetben jött szembe Magdi hirdetése: „Kiskamasz coaching”.-ot vállal. Magdi nagyon kedvesen fogadott, megnyugtatott, hogy ez nem egyedi eset, és elmondta, hogyan működik a coaching a gyermekkel. A legfontosabb a gyermek bevonódása, hogy legyen belső késztetése a változásra. Az ő iránymutatásai alapján egészen egyszerűen ment a nagyobbik lányomnál a kedvcsinálás, majd elkezdődött a coaching."

Az pedig, hogy néhány alkalom alatt tartós, sőt életre szóló eredményt tudott elérni kis kliensem, büszkeséggel tölt el.

Emlékszem, amikor elbúcsúztunk egymástól én kezdtem el a mondatot, hogy "ha bármikor úgy érzed szükséged lenne még a támogatásomra", és ő fejezte be "az ajtó nyitva áll".

 

Nem győzöm hangsúlyozni, milyen fontos, hogy a gyerekek már ilyen korán megtanulják, hogy kezükben van az az eszköz, hogy egy "hivatásos" segítőhöz fordulhatnak, ha elakadnak az életükben.

Ahhoz, hogy ezt megtapasztalhassák, kell a szülő és az ő segítőbe vetett bizalma.

Ezutón is köszönöm, hogy a szülő bizalommal fordult felém ebben az esetben és ezzel megnyitotta az utat a kislánya számára.

 

Lássuk tehát, hogyan is változott a kiskamasz a coaching hatására és ez hogyan hatott a teljes család életére:

„Magdi nagyon türelmesen és megértően hallgatta a nagyobbik lányom gondolatait, érzéseit, és pár alkalom után otthon is érzékelhető volt a változás.
A beszélgetések során fény derült rá, hogy a lányom féltékenységet érez, mert rá kevesebb figyelem jutott, így nekem is változtatnom kellett pár dolgon, ugyanakkor megértettem a „családi dinamikát”, ami fenntartotta az állandó feszültséget kettőjük között. Mindez együtt meghozta az eredményt, és most már odáig fejlődtünk, hogy a „kiskamasz” lányom a legjobb barátnője és támasza is a húgának.
Emellett a lányom megtanult egy önsegítő technikát is, amely végig kíséri majd élete nehezebb helyzeteiben is. Szóval nálunk Magdi volt a megmentő, és nagyon örülök, hogy pár alkalom után ilyen nagy eredményt ért el. Köszönjük Neked!”

Vissza