Mindannyian Mások vagyunk!

Mindannyian Mások vagyunk!
2024.04.07.

Ahogy a tavasz beköszöntével a gyerekek számára megérkezik a várva várt szünet, úgy én is izgalommal terveztem az elkövetkező napokat a gyerekekkel. Kíváncsi voltam, hogy milyen programokat szeretnének, és milyen kalandok várnak ránk együtt. Már a programok válogatása során sejtettem, nem ugyanaz lesz a vágyuk. Az azonban még engem is meglepett, hogy azt kérték, hogy ne is kelljen ott lenniük a másik által választott kiránduláson, mert az annyira nem az övék.

 

A lányom az Illúzió kiállítást választotta, lelkesen ecsetelve, hogy mennyire menő fényképeket lehet ott csinálni.

Míg a fiam inkább egy természethez kapcsolódó programra szavazott, nem véletlenül tanul Erdészeti Technikumban.

Ebben a pillanatban azonban nemcsak a gyermekeim közötti különbségeket tudatosítottam újra, hanem azt is, hogy mennyire egyediek vagyunk mindannyian. Mind a felnőttek, mind a gyerekek mások vagyunk, különbözünk egymástól és a körülöttünk lévő világtól is. Ez az egyediség különböző formákban nyilvánul meg, kezdve az alapvető személyiségjegyektől a különböző preferenciákig és döntéshozatali stílusokig.

Az extraverzió és az introverzió különbsége nagyon látványos lehet például a mindennapi életben.

Vannak, akik szeretnek minden részletet alaposan megtervezni, és előre látni, míg mások inkább spontán módon élik az életüket.

Az MBTI teszt vagy más személyiségmodell alkalmazása révén még mélyebben megérthetjük ezeket a különbségeket és azt, hogy azok hogyan befolyásolják a mindennapi életünket. A különböző személyiségek teljesen más módon reagálhatnak ugyanarra a helyzetre, és különböző igényeink lehetnek az információgyűjtés, feldolgozás és a döntéshozatal terén is.

Mindez arra emlékeztet minket, hogy mindenki más, és ezt nemcsak elfogadnunk kell, hanem örülnünk is kell neki. Ahogy a külső megjelenésünk is változatos lehet, a személyiségünk is teljesen eltérhet, és ezek a különbségek teszik a világot gazdagabbá és érdekesebbé.

Ahhoz, hogy teljesebb és kiegyensúlyozottabb életet élhessünk, fontos, hogy ismerjük magunkat, elfogadjuk saját egyediségünket, és tiszteletben tartsuk mások különbözőségeit is. Ezáltal képessé válhatunk arra, hogy mélyebb és gazdagabb kapcsolatokat építsünk másokkal, és boldogabbá tegyük mindennapjainkat.

Az űrlap teteje

 

Vissza