Hiszel végre a saját megérzésednek vagy inkább elhiszed, hogy veled van a baj?

Hiszel végre a saját megérzésednek vagy inkább elhiszed, hogy veled van a baj?
2023.08.06.

Ez nem egy tudományos alaposságú, sokkal inkább véleménycikk. Arról, hogy mi történik akkor, amikor a megérzéseid ellenére döntesz és cselekszel.

Van az úgy, hogy meg sem hallod a saját megérzésed, csak feszültséget érzel. Nem tudod, mi okozza pontosan, próbálasz igazodva, megtalálni magad a körülményekben és megfelelni a saját magad által támasztott elvárásoknak. Hogy jól legyél és jó legyél olyan munkában, párkapcsolatban, ami valójában egyszerűen nem neked való. Azt hiszed, hogy veled van a baj, próbálsz olyanná válni, amit a helyzet megkövetel. Magadat hibáztatod. Formálgatod, gyurmázod magad, de igazán sosem lesz jó. Ezzel elértékteleníted magad.

Meg van az úgy is, hogy már meghallod a saját megérzésed, ami azt súgja, hogy ez így neked nem lesz jó. Ez a munka, férfi vagy nő nem neked való. Mégsem tudod egyszerűen azt mondani, hogy mást választok, tovább keresek. Hanem elkezdődik az alkudozás, kis időt adsz az új kapcsolatnak, az új munkahelynek, aztán még egy kicsit. Várod, hogy majd ez vagy az jobb lesz, ez vagy az, megváltozik, és még mindig el tudod dönteni, hogy veled van a baj, mindent és mindenki mást pedig felmentesz, sőt akár magasztalod, hiszen látod az értékeit, a jó oldalait. Miközben már látod, hogy bárhogy is van, ez nem neked való. Egyszerűen alkut kötsz magaddal.

Aztán úgy is van, hogy meghallod a megérzésed és tudatosan döntesz arról, hogy nem lépsz újra ugyanabba a folyóba, nem lépsz olyan útra, ami nem a te utad, inkább tovább keresed a sajátod. Ezzel együtt látod azt is, hogy mi minden előnye lehetne az eléd került lehetőségnek. Minden előnye ellenére, azonban már nem kötsz alkut magaddal. Egyszerűen csak hagyod elúszni a lehetőséget vagy tudatosan nemet mondasz. Tartod magad a saját magad által meghúzott határhoz. Vagy még inkább saját magadat választod, azt, ami neked igazán jó vagy legalább annak a lehetőségét, hogy elérd azt, ami neked igazán jó.

És tudod mit? Akkor amikor jól vagy, könnyedén tudsz változni és változtatni. Könnyedén el tudod érni azt a változást, amit szeretnél. Könnyedén tudod képviselni, hogy neked mi a jó, megadni a lehetőséget a változásnak és türelemmel támogatni annak bekövetkezését. Ekkor már meg tudod kérni a társad, a vezetőd, a kollegád, a barátod, a családod, hogy támogassanak téged azzal, hogy tiszteletben tartják a kérésedet, hogy figyelemmel legyenek arra, ami neked fontos.

Ekkor már tudsz együtt fejlődni, együtt változni, együtt kiteljesedni.

Vissza