Amikor időpontot kérsz hozzám, de végül nem jössz el

Amikor időpontot kérsz hozzám, de végül nem jössz el
2022.12.30.

Minden segítő életében, praxisában előfordul, hogy időpontot kérnek tőle, de végül a kliens nem megy el a megbeszélt időpontra. Jó néhány szakmát lehetne még sorolni, ahol ez előfordul. Szépségiparban dolgozók, egészségügyi szolgáltatók életének is mindennapos része, hogy a lefoglalt időpontot az ügyfél vagy az utolsó pillanatban mondja le vagy le sem mondja, egyszerűen csak nincs ott a megbeszélt időpontban.

Számos oka lehet annak, hogy ez megtörténik. Közbejön valami, másik szakembert választ az illető, úgy alakul, hogy nem tudja vállalni a szolgáltatás költségét vagy szimplán csak nem annyira fontos és nincs kedve útra kelni, hogy eljusson a kiválasztott segítőhöz vagy egyszerűen elfelejti a megbeszélt időpontot.

Azonban a segítő szolgáltatások esetében van egy ennél fontosabb ok, ami a mindenféle racionalizált indok mögött húzódik. Az, hogy az önmagunkkal való szembenézés olykor nehéz tud lenni. Még magunk előtt is nehéz vállalni a vélt vagy valós gyengeségeinket, hiátusainkat, azt, hogy mit is gondolunk magunkról. Fájdalmas tud lenni, amikor ránézünk, hogyan is éljük az életünket és mi mindenen szeretnénk változtatni, ha lenne hozzá bátorságunk. Ráadásul, ha segítőhöz megyünk, azt a környezetünk is megtudhatja. Ki tudja, hogyan fognak rá reagálni. (általában örömmel fogadják)

Jómagam 35 éves koromig vártam ezzel a szembenézéssel, akkor mentem el segítőhöz, amikor azt gondoltam, most már muszáj megszereltetnem magam, hiszen akkora a baj velem. Persze, nem volt akkora a baj, de sokat dolgoztam azon, hogy jóban legyek magammal. Szóval, tudom, mit érzel.

Viszont azzal, hogy tőlem időpontot kérsz, ennek a munkának a nagyobb részét már megtetted. Hiszen abban a pillanatban, hogy írsz nekem vagy felhívsz, kimondod azt is, hogy szükséged van valakire, aki figyel rád, aki meghallgat, aki elfogad és támogat az utadon. Ez egy igazán bátor lépés.

Ezúton is köszönöm, ha engem választasz. Hálás vagyok a bizalmadért.

Tudnod kell azt is, hogy kellemetlen nekem, ha nem jössz vagy utolsó pillanatban mondod el az időpontot. Egyrészt úgy szervezem az életem, a munkám, hogy veled tudjak dolgozni, másrészt készülök a veled való közös munkára. (adott esetben bérleti díjat is fizetek a helyért, ahol találkoztunk volna).

Viszont, ha már eljutottál odáig, hogy időpontot kértél, akkor valamiért engem választottál és ez nem véletlen. Épp ezért fontos, hogy tudd, amikor rászánod magad, hogy ténylegesen ott legyél a megbeszélt időpontban, nyugodtan hívhatsz újra.
Hiszen pontosan tudom, hogy azért nem jöttél el korábban, mert még nem értél meg erre a lépésre. A félelmeid, aggódásod, szorongásod visszatartott. Biztos lehetsz abban, hogy nem foglak megítélni amiatt, mert nem voltál ott a megbeszélt időpontban, nem fogom bántónak érezni, egyszerűen csak mérhetetlen szeretettel drukkolok neked ahhoz, hogy előbb-utóbb rálépj az önfeltárás, az önimseret girbe-gurba, dimbes-dombos, rögös, de gyönyörű útjára.
Hiszen a tudatosítás, önmagad elfogadása, a változtatásra való nyitottság az alapköve annak, hogy önmagaddal harmóniában, boldog, kiteljesedett életet élj.

Vissza